torsdag 10 februari 2011

Dagens insändare om mål!

FP+M: Varför ha mål om man inte arbetar för att nå dem?
Det här med mål, är det verkligen någonting att ha? Man kan ju faktiskt börja undra…

I början av 2007 arbetade Hallstahammars kommun fram en fin vision – Det goda livet i storstadens närhet. Visionen blev till mål för respektive nämnd, mål som skulle vara vägvisaren och uppfyllas under den då kommande mandatperioden. Det var ett gediget arbete som genomfördes och många fina ord som sattes samman till olika dokument. Men vad är ord och dokument värda utan handling?

Frågan väcks när man läser VLT den 11 januari och arbetet med barn- och bildningsnämndens mål att profilera förskolan i Hallstahammar.

Ett av målen var nämligen att alla förskolor skulle ha minst en avdelning med egen profil innan 2011. I slutet av 2010 kom redo-görelsen för hur arbetet gått – eller rättare sagt inte gått. Det finns fortfarande bara en förskola med profil – precis som när arbetet startade. Planerna för de andra förskolorna kan bara sammanfattas med en sak – tomma ord.

Att sätta mål och sedan inte arbeta för att nå dem är slöseri med tid och resurser! Som majoritet har man har ett ansvar att omvandla ord till handling.

Anna Lundberg (FP) ledamot, barn och utbildningsnämndenJenny Olsson (M) gruppledare i kommunfullmäktige,Hallstahammar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...