onsdag 21 augusti 2013

Myrans framtid oklar - flyktingboende?

Ska vi ha flyktingboende i gamla Myran?
Döm av min förvåning när jag idag får kommentarer på VLT´s artikel om förskolan Myran i Kolbäck. Tydligen har Hallstahammars kommun planer på ett flyktingboende i egen regi i de uttjänta barackerna och tydligen har kommunen "bryskt" tackat nej till ett ekonomiskt fördelaktigt förslag på rivning.

Samtidigt kan vi idag läsa i VLT att Catarina Pettersson, kommunalrådet ser positivt på ett hyreshus eller trygghetsboende på platsen. Vet inte den högra handen i kommunen vad den vänstra gör? Och varför avvisar man ett erbjudande som spar skattepengar? Hur tänker man nu?

Bra boende för äldre är något som saknas i Kolbäck och tomten vid Myran är väldigt centralt belägen så varför inte sälja till någon som kan tänka sig att bygga ett sådant där? Det är något vi i Folkpartiet diskuterat och tycker vore bra. Det behövs och efterfrågan finns - det märkte vi inte minst i debatterna kring lokalfrågan i vintras.

Men att starta boende för ensamkommande flyktingbarn i en uttjänt barack i Kolbäck. Det tror inte jag vore bra för någon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...