torsdag 21 mars 2013

Varför ringde Dagens samhälle mig?


Igår blev jag uppringd av Dagens samhälle som ville intervjua mig om härskartekniker.  Anledningen att de ringde just mig är att de hittat ett blogginlägg jag skrev för ungefär två år sedan. Det var ett intressant samtal och då jag idag läste ikapp (varit sjuk ett par dagar) Folkpartiets nya partiprogram hittade jag några rader som jag tycker förklarar min syn på demokrati och yttrandefrihet och som kanske är en av anledningarna att jag ibland möter härskartekniker i politiska sammanhang.

”Det liberala samhället förutsätter tankefrihet. Varje människa har rätt att fritt och öppet uttrycka sin åsikt, bilda opinion för den och försöka övertyga andra, uttrycka sig konstnärligt och söka ny kunskap. Varje människa har rätt att uttrycka sin religiösa tro och utöva sin religion i gemenskap, liksom frihet att inte tillhöra någon religion. Tryck- och yttrandefrihet, föreningsfrihet, mötes- och demonstrationsfrihet är nödvändiga delar av tankefriheten.”

Texten ovan är hämtad från Folkpartiets nya partiprogram som presenterades i veckan och stämmer mycket väl in på min syn på Yttrandefrihet och socialliberalism. Jag tror att min syn på yttrandefrihet och min syn på min roll som oppositionspolitiker i Hallstahammar är det som ibland får socialdemokraterna att bokstavligen se rött och använda sig av härskartekniker.
Jag har full förståelse för att jag uppfattas som besvärlig och motsträvig när jag driver en aktiv oppositionspolitik i Hallstahammar. Jag har dock inte förståelse för att man använder härskartekniker för att bemöta mina förslag. Vi tycker olika i många frågor. Det är helt naturligt. Vi har helt olika ideologisk grund och för mig är det helt naturligt. Jag är socialliberal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...