måndag 29 oktober 2012

Tur vi har en borgerlig regering!


Det är tur vi har en borgerlig regering med fokus på jobb.
Om vi inte haft det hade Hallstahammar haft ett minusresultat nu och den procent som kommunalrådet var så nöjd med hade varit ett minne blott.
Verksamheterna går back med 16Mkr – det är mer än 1,5%´s överdrag – mer än på länge – inte i enlighet med fullmäktiges mål direkt - och ett resultat som kräver analys och åtgärder för att inte ge oönskade effekter i framtiden. Vi måste hushålla - i tiden och - över tiden och det gör vi INTE med ett verksamhetsöverdrag på 16Mkr.
16Mkrs överdrag var också innan vi visste vart det nya läraravtalet hamnade 1,5Mkr, plus  – jättebra med ett lyft av lönerna men att som S planerar - finansiera det med besparingar på 1,5Mkr i skolan och förskolan, minskad lärartäthet och utan att tillföra andra yrkeskompetenser  det - ger en besk bismak i alla fall i min mun. 
Man skulle också - om man så ville - kunna ställa det mot den röda majoritetens satsning på att driva vidare Folkets Hus i egen regi , köp av inventarier och konst … vi har olika prioriteringar ….
Bismaken blev inte bättre….

Nu räddas resultatet av ökade skatteintäkter +9Mkr till följd av ökade skatteintäkter för att fler har ett jobb att gå till och återbetalning av försäkringspremier, 13,9Mkr till följd av färre förtidspensioneringar och lägre sjukskrivningstal och inte att förglömma ett positivt finansnetto.
– Det går bra på börsen för Hallstahammars kommun och det är ”Tur” vi har en borgerlig regering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...