tisdag 2 oktober 2012

Feltänkt av den röda majoriteten!

Idag kom Alliansens insändare om lokalbidrag in i VLT. Det var det här jag blev så upprörd över på senaste BUN sammanträdet. Jag tycker det är fel att skolan ska ta på sig mer lokalkostnader. En naturskola kanske hade varit bra men om vi skulle satsa på det så skulle jag/vi ha använt pengarna annorlunda!


Ska skolan ge föreningsbidrag för lokaler?
I Hallstahammar pågår just nu en lokalutredning då lokalytan behöver minskas med 10tkvm. Samtidigt röstar den röda majoriteten i barn- och utbildningsnämnden (BUN) igenom att hyra Naturskyddsföreningens lokaler för 24tkr/år för att där kunna bedriva en naturskola. Motivet är att natur i undervisningen ger högre kunskapsresultat och därför anser tydligen de röda att det behövs mer lokaler!
Föreningsbidrag ges idag från Hallstahammars kommun till föreningar men dessa bidrag sköts via kultur och fritidsförvaltningen. Nu öppnar tydligen BUN majoriteten dörren för föreningar att söka bidrag från fler håll.

Vi har inget emot en naturskola. Men principen att ge lokalbidrag till en förening från BUN är förkastlig. Hade i stället skolans lärare fått fria händer att med dessa pengar utforma en undervisning med naturen i centrum hade vi jublat! Det hade varit utvecklande för såväl lärare som elever. Det kanske hade gett bättre skolresultat. Nu blir skolan istället tyngd av ytterligare lokalhyra som måste finansieras genom neddragningar. Feltänkt tycker vi från Alliansen! Tänk om – tänk rätt!
  

//Alliansen i Barn och utbildningsnämnden i Hallstahammar 
Anna Lundberg (FP), Rolf Norrman (M) och Håkan Johansson (KD)

2 kommentarer:

  1. Men är det inte så att kommunalrådets sambo, tillika rektor på en skola i Hallsta, är mycket aktiv i just nämnda förening???

    Vad ska man säga??? Har inte heller något emot Naturskola, tvärtom! Men naturligtvis ska det komma från lärare som är intresserade att utforma en undervisning med Naturskola som tema. Sen ska man naturligtvis samarbeta med samhället, föreningar och näringslivet.. Helt enligt Lgr 11, entreprenöriellt lärande.

    SvaraRadera
  2. Är av samma åsikt gällande naturskolan och samarbetet!

    Vad det gäller Naturskyddsföreningen så finns deras hemsida med kontaktuppgifter här: http://www.naturskyddsforeningen.se/kretsar-lan/vastmanland/hallstahammar/styrelsen/

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...