måndag 24 september 2012

Ungdomsarbetslösheten ett problem i Hallstahammar!

 Ungdomsarbetslösheten är ett problem i Hallstahammar! Många unga slutar skolan med icke godkända betyg, är skoltrötta och hoppar av gymnasiet. Det gör att många unga i kommunen lever på försörjningsstöd och aldrig får in en fot på arbetsmarknaden.

Nu har regeringenhöstbudgeten föreslagit  kortare yrkeskurser på gymnasiet som en lösning på ungdomsarbetslösheten.  Bra tycker jag liksom jag gillar förslaget med ungdomsavtal.

Inte helt oväntat reagerar oppositionen inte alltid positivt på regeringens förslag. Kortare yrkeskurser är ett av förslagen som sticker i ögonen inte minst på Socialdemokrater häromkring i Hallstahammar.

Själv tycker jag att det är konstigt att man inte förstår att många ungdomar är skoltrötta och att det alltid är bättre med en ettårig yrkeskurs än att samma ungdom går arbetslös och hoppar av skolan helt.

I Hallstahammar har vi tyvärr många som misslyckas i grundskolan. Därför behöver vi satsa på skolan (jag har många konkreta förslag på hur)! Men vi har redan många arbetslösa ungdomar och för dem kan de kortare yrkeskurserna vara ett bra alternativ till arbetslöshet och bidragsberoende.

Hallstahammar har en hög ungdomsarbetslöshet och det är inte bra! Vi behöver stärka våra ungdomar - det kan vi genom kortare yrkeskurser och ungdomsavtal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...