fredag 14 september 2012

Tankar om: Lokalutredningen & Folkets Hus

Kan inte låta bli att hänga fast lite i den lokalutredning som nu pågår i Hallstahammar. Lokalutredningen kom till av att kommunen har många tomma lokaler som man betalar pengar för (ofta till sig själv genom internhyra). Det måste ju alltid vara bättre att betala för verksamhet och personal än att använda kommunala skattepengar (dina och mina pengar) till i princip ingenting vilket är vad man får om man betalar hyra för tomma hus.
Men vart finns de tomma husen? Ja inte är det i grundskolan utan i stället på Eldsbodahuset, Parkskolan (gymnasiet), Folkets Hus, Ridsportens Hus osv och ändå är ett av förslagen att flytta om varenda skola i kommunen. Vart kommer fokus att hamna då? Ja, inte på eleverna  i alla fall.  Därför säger Folkpartiet tydligt nej till det alternativet. Vi vill i stället satsa på kvaliteten i skolan. Vi tror att det är bättre för eleverna och får fler människor att vilja bo i vår kommun.

En sista tanke för nu:  Folkets Hus berörs inte över huvud taget i majoritetens utredning om lokaler. Jag undrar varför... Konkursförvaltaren av Folkets Hus och park ser möjligheter att driva verksamheten vidare kunde vi läsa i gårdagens VLT. Undrar just vad de betalar i hyra av kommunen och på vilket sätt de tänker sig en fortsatt verksamhet när gymnasiet försvinner....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...