onsdag 7 maj 2014

Varför söker inte Hallstahammar efter förstelärare?

Förstelärare är skickliga lärare som får ett rejält lönelyft tack vare regeringens satsning på fler karriärvägar för lärare. I Hallstahammar har satsningen gett 20 nya tjänster där duktiga lärare får 5 000 kr mer i plånboken varje månad. Snacka om lönelyft. Kan jag också få det...

I första etappen anställdes fem förstelärare i Hallstahammar. Fem duktiga lärare som redan hade anställning i kommunen. En gedigen ansökningsprocess gjordes och jag tror att de som fick tjänsterna var väl kvalificerade personer som var väl värda den nya möjligheten som tjänsterna ger.

Redan när dessa tjänster tillsattes var jag dock kritisk till hur besluten om förstelärartjänsterna fattades i Hallstahammar. Tjänsterna som tillsattes var nämligen inte permanenta utan ettårsförordnanden. Vi som politiker hade inget att säga till om i detta utan det beslutades av tjänstemän och det tycker jag var helt fel.

Till hösten ska 15 st nya förstelärare tillsättas men inte en enda tjänst är utannonserad på kommunens hemsida under "lediga tjänster". För mig är det ofattbart!

Vill man inte ha duktiga lärare i och till Hallstahammar?
Se tex hur man gör i Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...