måndag 10 februari 2014

Hur ska skolan styras? Av staten tycker jag

Vart du bor ska inte avgöra hur det går för ditt barn!” I den utredning om kommunaliseringens effekter som idag överlämnats till regeringen bekräftas återigen det som vi länge vetat. Utredaren Leif Lewins slutsatser är tydliga: kommunaliseringen har varit skadlig för skolan. Det är hög tid att återförstatliga skolan.

 I Hallstahammar har skolans utveckling sedan kommunaliseringen inte gått så bra. 21% lämnade grundskolan utan godkända betyg i ett eller flera ämnen 2012 Den siffran har varierat något mellan åren - var fjärde eller var femte elev (Kommunfakta 2012) men den var 2013 klart högre än rikets genomsnitt på 23%.

Folkpartiet arbetar hårt både i regering och riksdag och jag försöker påverka allt jag kan i Hallstahammar - för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar att lyckas i skolan. Men ska vi lyfta skolresultaten i Hallstahammar och i hela Sverige behöver staten ta tillbaka huvudansvaret, så att det blir likvärdiga villkor över hela landet och lärarna får bättre villkor.

 Ditt barns framtid ska inte avgöras av ett postkodlotteri. Ingen ska få sämre start i livet för att de råkar bo i en kommun som inte vill eller kan prioritera utbildning. Alla barn har rätt till en bra skola - oavsett vart de bor!

Läs
Lotta Edholm
Rasmus Jonlund
Hans Åberg
Martin Sköljebrand
Mathias Sundin
Jesper Svensson

Aftonbladet
SvD 
Lärare
Radio

Upplands Väsby 
Täby 
Solna
Sundbyberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...