lördag 18 januari 2014

Trygghetslarm - en falsk trygghet?

Vi ska äldre med makt i Hallstahammar. För att få det är fungerande trygghetslarm en förutsättning. Men är trygghetslarm en falsk trygghet för äldre som bor hemma? Jag tror det!

Jag blev personligen ytterst medveten om problemen med larmen i söndags när en granne ramlade. Personen hade den nya typen av larm och larmade men ingen kom. Det var bara tur att en uppmärksam skridskoåkande ungdom såg händelsen och larmade fler närboende som ryckte in och agerade annars hade det säkerligen inte slutat bra.

I veckan har trygghetslarm varit en fråga som både tagits upp i Uppdrag granskning och P4 Västmanland. Hallstahammars ordförande i (S)ocialnämnden medverkar i P4 Västmanland. Hon låter nöjd att kommunen nu installerar den nya typen av larm.

Men trygghetslarm är aldrig 100% säkra. Vårt uppdrag som politiker är att se till att de är så säkra det någonsin går. Gamla larm måste bytas ut och när nya installeras måste man noga kontrollera att de fungerar som de ska. Det får inte vara som i min grannes fall att signalen inte går fram till hemtjänsten trots nytt larm.

Vi ska ha trygga äldre i Hallstahammar och äldre som har makt över sin egen vardag. Då måste trygghetslarmen fungera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...