onsdag 20 juni 2012

Folkets Hus och park - nu i kommunal regi

I förrgår klubbade kommunfullmäktige igenom ett köp av Folkets Hus och Park i Hallstahammar & Kolbäck. Att vi ska köpa Folkets hus och Park i Hallstahammar är något vi i Alliansen förordat länge och i det läge föreningen är i nu var det en absolut nödvändighet.

Föreningen är på konkursens brant och om vi inte hade köpt fastigheten hade vi säkerligen fått betala 5Mkr ändå men inte fått något för det eftersom vi hade ett borgensåtagande på den summan. Nu köps de båda fastigheterna in för 5,9Mkr och kommunen blir alltså ägare till såväl Folkets Hus och Park i Hallstahammar som Kolbäck.

So far so good. Problemet är bara vad som händer nu. Jag och resten av Alliansen ville att fastigheten köptes in för att säljas och att en plan för driften fram till försäljningen skulle tas fram men se nej - det ville inte majoriteten. Frågan är vad de vill.

Ska Hallstahammars kommun driva konferensanläggning, nöjesarrangemang och samla på sig ännu mer lokaler på hög? Är det vettig användning av kommunala skattemedel? Eller ska föreningen som inte lyckats tidigare fortsätta driva verksamheten med en chef som är polisanmäld och en styrelse som uppenbarligen inte haft koll på läget - är det lämpligare? I mina ögon är inget av alternativen speciellt bra.

Dessutom vet vi att fastigheterna kräver investeringar. Ska kommunen investera och i så fall för vilka pengar då? Med koll på majoritetens budget kan jag säga att där finns då inte mer än 500tkr ointecknat trots en väldigt låg resultatnivå.

I dagens VLT kan man läsa att ordföranden i Folkets Hus och Park föreningen är nöjd och glad och verksamheten fortsätter som om ingenting hade hänt...  Och jag blir lite mörkrädd. Vad händer nu??? Kommunen är 5,9Mkr och ingen plan för framtiden finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...