fredag 20 april 2012

Hallstahammar är sämst i länet!!!!

Hallstahammar är sämst i länet! Sämst!!!!
Och på en landsomfattande rakning hamnar vi på plats 248 av 290 med andra ord är vi bland de sämsta i Sverige också.
Vad pratar jag om? Jo, Hallstahammars skolresultat och andelen elever som är godkända i alla ämnen!

Vi skapar i Hallstahammar "sociala analfabeter" för att citera en vän. 70,4% av våra elever - våra barn och ungdomar klarar skolan - resten 3 av 10 klarar den inte!

Det här är katastrof och värre blir det. Ni som läst mina tidigare inlägg om kunskapsresultaten i åk 8 vet vad vi har att vänta om ett år och några månader....

Solen på himlen är att vi har duktiga elever också med höga meritpoäng men som helhet är våra kunskapsresultat i Hallstahammar inte bra - inte bra!!!!

8 kommentarer:

 1. Och vems är felet? Jo: Dåliga pedagoger (dem hittar du redan i förskolan sen fortsätter det). Dålig verksamhetsstyrning efter som det finns noll ledarskapsutveckling bland chefer och rektorer. Dålig politisk styrning (och här har alla partier skuld vad man än tycker). Föräldrar som verkar tro att skolan från förskolan till gymnasiet är en sorts förvaringsplats. Vi har alla skuld i detta. Oavsett politisk färg eftersom nedmonteringen har pågått i årtionden. Därför får vi alla skylla oss själva.

  Lösningen?

  Alla tar större ansvar och jobbar tillsammans. Det är den enda vägen. Vi måste sluta skylla på varandra.

  Frågan är inte vems fel det är utan vad VI ska göra åt det.

  SvaraRadera
 2. Är det inte en lite väl hård ton mot sin egen hemkommun? Nog för att det inte kommer upp försen tionde sidan på google när man söker på "Hallstahammar" men det är fortfarande en väldigt negativ bild att sprida.

  Det måste väl finnas andra sätt att angripa problemet än att måla fan på väggen? "Skandalrubriker" kommer nog inte att föra något framåt överhuvudtaget. Det är iaf min åsikt.

  SvaraRadera
 3. Anonym - Visst ska vi jobba tillsammans för att förbättra skolresultaten. Problemet är att majoriteten inte vill det utan konstant röstar ner våra förslag och håller oss som opposition utanför. Orsaken till problemet är säkert som du skriver flera men för att komma till rätta med det måste det ske handling och det saknar jag! Man kör på i gamla hjulspår och hoppas på bättring. För mig känns som att stånga huvudet i en betongvägg när man försöker hitta lösningar och komma med förslag och det är inte konstruktivt för någon! Tar gärna ansvar men får inte - tyvärr!

  SvaraRadera
 4. Tjarls - Är det det som behövs för att få till en förändring så varför inte? Tycker du att det är bra att var tredje elev går ut skolan utan godkända betyg i alla ämnen?
  Ska vi ljuga om verkligheten och gömma den under mattan - blir det bättre då?
  Nej ta tag i problemen i stället och gör något åt dem istället men gör det nu annars kommer Hallstahammar fortsätta producera ungdomar utan behörighet till gymnasiet, fortsätta betala försörjningsstöd till unga som varken har jobb eller utbildning och fortsätta ha en skola som är sämst i länet gällande godkända elever i alla ämnen.
  Jag älskar Hallstahammar! Hallstahammar är en bra plats att bo och leva på men vill vi ha fler som bopr här MÅSTE skolresultaten förbättras. Barnfamiljer flyttar från Hallstahammar idag pga våra bristande skolresultat - det är INTE bra!

  SvaraRadera
 5. Stämmer klockan på inläggen!? Är du uppe halv fyra och postar svar på din blogg...??

  ***
  Ni får väl hitta på nåt att det är ballt och häftigt att lära sig saker. Jag tror många elever missar den delen, särskilt de svaga, de som skulle behöva den insikten som mest.

  Man har ju inte riktigt lyckats med detta nationellt. Fast jag är inte så insatt, för att uttrycka sig milt...

  Ni får hitta på nåt som Radiotjänst har gjort för TV-licens betalarna, med de där TACK-filmerna.

  Kanske svårt... Jag kommer inte på nåt här och nu som skulle passa. Men det kanske ger sig!?

  SvaraRadera
 6. Nej, klockan stämmer inte. Den går tre timmar för fort!! :-)

  SvaraRadera
 7. Ha ha - klockan går lite galet men ibland är jag tidig ändå

  SvaraRadera
 8. Fick många bra tankar om modernt lärande på SETT dagarna! Där hade du trivts Jakob!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...