onsdag 9 december 2009

Avlopp - inte bara en skitsak del 2

I gårdagens VLT kunde man läsa om "Höjda avgifter för bättre vatten". Det handlar om vatten- och avloppsnätet i kommunen som behöver en jätteinvestering för att få ordning på det kraftigt nedgångna VA nätet.
"Det finns säkert sexigare saker att lägga pengar på som politiker" sa en tjänsteman på måndagens KS sammaträde där frågan behandlades. Jag kan inte annat än att hålla med! Det är mycket roligare att investera i kärnverksamheter eller sån´t som liksom syns, ovan mark.

Men nu är det absolut nödvändigt att investera i VA nätet. Som relativt ny i politiken undrar jag hur det kommit sig att underhållet är så eftersatt, varför man envisas med att göra så mycket i egen regi i stället för att upphandla tjänster och få ner kostnader samt varför man inte skrivit av det gamla VA nätet i tillräcklig takt. Svaret är nog säkerligen just det, att inte är så himla sexigt. Man har helt enkelt prioriterat annat och hållt tummarna för att just VA nätet ska hålla, ett tag till. Nu kan man helt enkelt inte chansa längre och vi får de kommande åren (investeringsperioden är låååång) sota för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...