torsdag 10 december 2009

Budget 20010

Idag justeras kommunstyrelsens protokoll från måndagen och budgetförslagen för 2010 blir därmed officiellt.

I majoritetens budget finns dock en del oklarheter. Största oklarheten som jag ser det är hur Hallstahem bidrar med 2 Mkr i anpassningsprogrammet. Jag kan inte hitta något svar på det i Mål och budgethandlingarna. Är man snäll kan man kanske hävda att oförändrade hyror 2010 bidrar till den kommunala ekonomin men det kan omöjligt vara allt.

Hallstahem´s saneringsprogram kostade skattebetalarna i Hallstahammar årskilliga miljoner, miljoner som innevånarna i Hallsta bekostat med sina skattemedel. Dessutom kostar det kommunen 3Mkr ytterligare varje år då räntor och amorteringar på lånet för saneringsprogrammet ska betalas. Jag undrar vad slutnotan kommer att hamna på när man räknar ihop alla år...

Hallstahem är ju ett kommunalt bostadsbolag och för att få till ett bidrag till den kommunala ekonomin från det hållet krävs förändringar i ägardirektiven. Det vill tydligen inte majoriteten genomföra och därför kommer bolaget även i framtiden belasta den kommunala ekonomin med 3Mkr/år. De pengarna hade kunnat användas till annat - vård, skola och omsorg tex. Eler varför inte till VA nätets miljoninvesteringar.

Läs Alliansens motförslag till budgeten - här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...