torsdag 6 oktober 2011

Besök på Nibbleskolan gav nya intryck

Igår var jag och två andra politiker på besök på Nibbleskolan i Hallstahammar. Nibbleskolan är en F-5 skola med ca 345 elever varav en stor del av eleverna har annat modersmål än svenska. Skolan är fördelad på 15 klasser och vi besökte flera av dem munder vårt besök.

En klass hade matte med stöd av en specialpedagog specialiserad på ämnet. Klassen arbetade med förståelse av likhetstecknet på ett för mig nytt sätt.  Jätteintressant och säkerligen ett bra grepp för att öka kunskapsresultaten i ämnet.

Under besöket hade vi också förmånen att få träffa en hel del lärare. Kan konstatera att vi fick stå till svars för en hel del. Jag konstaterade också att det behövs fler mötesplatser mellan politiker och lärare. Många av våra beslut tappar information på vägen och som politiker behöver vi veta hur lärarna uppfattar sin arbetssitauation i skolan.

Jag är glad att vi fick så mycket konkreta synpukter med oss. Det tråkiga är att vi fick signaler om att man som lärare är ganska sliten och trött. Det är ingen bra signal och den behöver vi ta till oss. Vi har mycket arbete att göra!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...