torsdag 6 oktober 2011

Bästa skolkommun - Hallstahammar ligger efter

Igår lanserade Lärarförbundet Sveriges bästa skolkommun. Vann gjorde Arvidsjaur och Hallstahammar hamnade på en 121 plats. I rankingen mäts saker som lärartäthet, hur man är som avtalspart och kunskapsresultaten baserat både på meritvärden och salsavärden. Kan konstatera att Hallstahammar ligger ganska bra till vad det gäller lärartäthetnoch avtalspart men mycket sämre till vad det gäller kunskapsresultaten.

Vad det gäller andelen godkända i i åk 9, salsa i åk 9, slutförande av gymnaiset inom fyra år samt högskolebehörighet ligger vi långt efter! Det är INTE bra!!!

Det är här vi behöver ta oss i kragen och det rejält! Vi kan inte fortsätta att underprestera!

Efter att ha mött verkligheten igår på Nibble är jag också övertygad om att vi behöver nya grepp för att få med oss lärarna på vägen. Att lärare idag upplever sig ägna mer tid åt administration än undervisning är inte bra. Med dagens moderna teknik borde administrationen gå smidigt och mer tid i stället frigöras för pedagogiska samtal och tid i klassrummet. Att de dessutom känner sig slitna och trötta ger mig mer panik inför framtidens utmaningar. Vi vill ju istället att de ska känna sig stärkta, duktiga och fulla med entisuiasm inför de utmaningar de möter i sin vardag. Hur lyckas vi som politiker med det?

Lär bli många morgonpromenader med tankar om det den närmaste tiden.
Eslöv funderar också över sin placering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...