tisdag 26 oktober 2010

Många nya tankar...

En lång dag lider mot sitt slut. Hela dagen - i stort sett har ägnats åt skolan i Hallstahammar och möte med barn och bildningsnämnden. Vi har haft heldags sammanträde och träffat rektorer, tjänstemän och lärare.

Det har varit en mycket givande och intressant dag som skapat många tankar och reflektioner inför den kommande mandatperioden. Huvuddelen av förmiddagen ägnades åt att på olika sätt få ta del av hur arbetet med ökad måluppfyllelse går. Vi fick i seminarieform lyssna till hur olika lärare konkret gör lektionerna intressantare (Rickard igen), hur rektorer arbetar med den strategiska planen, hur det går med "En till en" projektet (datorer i skolan) på Tunbo, hur lärare arbetar med att följa upp målen via tex datasystemet UNIKUM och hur självvärdering fungerar - bland annat.

Dagen har varit fantastiskt bra. Jag är övertygad om att möten av det här slaget är otroligt viktiga dels för oss i nämnden men också för de som arbetar i och med skolan i Hallstahammar.

Dagens konferens tar jag nu med mig in i budgetarbetet inför 2011. Budgeten för nämnden var uppe idag men tyvärr hade vi idag inget färdigt förslag att presentera. Vi återkommer till kommunstyrelsemötet i slutet av månaden i stället. Vi har många utmaningar framför oss det kommande året. Det blir hårt arbete med budgeten framöver och det gillar ju jag ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...