Sidor

torsdag 12 september 2013

Framtiden börjar i klassrummet - viktiga skolsatsningar

Många viktiga skolsatsningar lanseras just nu av Jan Björklund. Vi måste göra mer för att fler ska nå kunskapsmålen. Framtiden börjar i klassrummet och ska fler få en bättre start i livet behöver fler lämna grundskolan med godkända betyg för att inte riskera att hamna i arbetslöshet och utanförskap. 

 I Hallstahammar lämnade 2012 var femte elev (21,3%) grundskolan med underkänt betyg i ett eller flera ämnen. Det var ett historiskt bra resultat i Hallstahammar men det duger inte.  Vi behöver göra mer för att fler ska klara skolan. 

Sommarskola och läxhjälp är två konkreta åtgärder som idag regeringen tillsätter extra medel för. I Hallstahammar erbjuds läxhjälp i alla skolor från åk 3. Lov och sommarskola är dock av varierande slag och varje år är det en fråga vi behandlar i barn och utbildningsnämnden. 

Jag tycker att lovskola och sommarskola borde erbjudas årligen för de elever som behöver det för att klara kunskapsmålen i skolan. Ska framtiden börja i klassrummet behövs nya satsningar i skolan i Hallstahammar.  

2 kommentarer:

  1. Klart att det ska finnas alla möjligheter med Läxhjälp, lovskola med elgagerad personal. Viktigt!

    SvaraRadera