Sidor

tisdag 3 april 2012

"Med en dåres envishet" Mattesatsning - kanonbra!

"Med en dåres envishet fortsätter utbildningsminister Jan Björklund (FP) att slåss för en bättre svensk skola." skrev Öresundsposten i nov 2011 - idag lanseras ytterligare satsningar på området. 1 000 mattelärare ska utbildas till coacher. Jättebra tycker jag!

Detta stärker både matematikundervisningen och ger duktiga mattelärare en chans att förkovra sig i sitt ämne och lära ut detta till sina kollegor så att ännu fler kan inspireras och lyfta sin undervisningen allt för elevens bästa. Precis så ska det ju vara. Det här är också ett jättebra sätt att lyfta duktiga lärares status och givetvis ska det också synas i plånboken.

Vi ska lära av de som kan och lyckas och samtidigt lyfta dem och inspirera fler. Det här går helt i linje med det vi vill i Folkpartiet i Hallstahammar.

Adjö Jante och välkommen bättre matteresultat! Hoppas att flera duktiga mattelärare i Hallstahammar nappar på detta! Vi skulle behöva det!

4 kommentarer:

  1. Tyvärr, Anna, men Herr Björklund är endast måttligt företagsam inom detta med skolan:

    Björklunds ointresse för skol-it pinsamt
    http://www.idg.se/2.1085/1.436798/bjorklunds-ointresse-for-skol-it-pinsamt

    Under de senaste sex månaderna har bland annat Computer Sweden redogjort för ministerns ointresse av att förnya skolan.

    Björklund vill ju gärna ha en skola med "penna och papper" och med detta helst utesluta allt som har med IT att göra.

    Om man nu ska förbereda barnen på ett liv efter skolan så borde penna och papper vara en del av denna förberedelse, inte den enda förberedelsen. Många personer har nog fått en annan bild av Jan Björklund än den du förmedlar.

    Ska du förändra världen måste du förhålla dig till detta. Lite är det som om Björklund sviker hela det moderna och uppkopplade samhället.

    Han vill att barnen ska ha världens bästa skola, men inte till vilket pris som helst och absolut inte med hjälp av IT...

    Det är kanske inte så han menar men det är den bild som förmedlas.

    SvaraRadera
  2. Även om inte Björklund alltid pratar IT i skolan så håller inte med om att Folkpartiet inte driver IT frågor i skolan - läs bara här på min blogg. Skolan i den bemärkelsen är ju också faktiskt ett kommunalt ansvar och det är vi på kommunnivå som ska driva på.

    Jag precis som du och FP se här http://www.folkpartiet.se/Var-politik/Snabba-fakta/IT-politik/ vill att IT ska vara en naturlig del i skolan.

    Ska fråga nästa gång jag träffar Jan om varför han inte pratar mer om IT i skolan. =)
    Glad påsk!

    SvaraRadera
  3. Det är väl så att Folkpartiet inte anser att frågan och att stödja arbetet med it i skolan är något man behöver ta i. Oavsett kommunstorlek tror man att detta löser kommunerna själva. Man anser det självklart att en kommun med 4000 invånare skall kunna ha samma kompetens anställd som en kommun på 100.000.
    De som inte har råd eller möjlighet att lägga pengar på denna kompetens får skylla sig själva - vilket säger en del om partiets syn på likvärdig utbildning.
    Hur visar man då detta? Jo man väljer sedan två år att inte budgetera en enda krona för nationellt arbete med frågan som kunde stödja dessa mindre kommuner. Sverige har en i sammanhanget mycket lång erfarenhet och hög kompetens på myndighetsnivå som bevisligen gjort och gör stor nytta med en kostnadseffektivitet som är unik.
    Man visar genom att inte stödja denna verksamhet tydligt att detta inte är en fråga Folkpartiet bryr sig om.

    Visst pratar Björklund it i skolan ibland - men antingen är det i negativa ordalag eller att det får kommunerna sköta (oavsett om de kan det eller inte). Han har aldrig sagt att det är något partiet vill stödja nationellt. Det är lätt att prata om stora mångmiljonsatsningar man gör där man inte vet något om resultaten - men man nämner inte något om de väl fungerande verksamheter man direkt eller indirekt lägger ner.

    SvaraRadera
  4. Hej Anonym
    Nu är det ju så att skolan är en kommunal fråga och det är kommunernas ansvar att utveckla skolan. Jag vet att vi är många FP företrädare som driver den frågan i respektive kommun. Visst har kommuner olika förutsättningar att driva utvecklingsfrågor men de har ju också olika antal elever och man kan samverka med andra. I Hallstahammar införde vi höromåret en till en på vår ena högstadieskola och nu är vi på g på den andra. Det tycker jag är utmärkt!

    SvaraRadera